Založ si blog

MBA je strata času a penazí

 

Prvá vec, ktorú poviem o bohatstve, je, že mnohí autori, ktorí píšu o prosperite a bohatstve, jasne ukazujú: Práca vás nikdy neurobi naozaj finančne slobodným a bohatým.

Ak chcete byť bohatí, v určitom okamihu vášho života budete musieť vytvoriť zdroj príjmov iný ako váš plat. Je to zjavná a drvivá realita: ak predávate svoj čas iným, rýchlo dosiahnete limit vo svojej schopnosti vytvárať príjmy.

Vo svojej knihe „Bohatý otec, zlý otec“ Robert Kiyosaki povedal, že bohatí nepracujú za peniaze; vytvárajú aktíva, ktoré pre ne pracujú. Ak sa chcete naučiť pracovať za peniaze, choďte do školy. Ak sa chcete dozvedieť, ako pracovať ešte ťažšie, mali by ste získať MBA. aaeaaqaaaaaaaax8aaaajgyznwi1zdq0ltnmmtmtndiznc05ytmzlwmxnzjizdc3zwvloa

OK, niektorí top manažéri zarábajú milióny (a preto sú milionári). Niektorí ľudia si stále myslia, že sa môžu dostať na tieto pozície s MBA – ako keby štúdia Businessweek, ktorá vynašla – MBA nemá vzťah s profesionálnym úspechom, nebola dostatočne presvedčivá.

Chcete viac dôkazov, že MBA vás tam nedostane? Ak sa pozriete na stupne generálnych riaditeľov uvidíte, že MBA nie je ničím iným ako „nepovinným“ titulom.

V niektorých spoločnostiach je stále žiaduce vyliezť podnikový rebrík. Tieto spoločnosti predstavujú veľmi nízke percento spoločností na trhu a nepotrebujete MBA, ak je vašou najväčšou ambíciou v živote vyšplhať sa na vrcholový manažment.

Ale poďme sa vrátiť k téme, ktorá Vás zaujíma: ako byť bohatý?

Ak chcete byť bohatý, musíte byť podnikateľom, investorom alebo oboje. Zjednodušene povedané, vaša pravdepodobnosť, že sa stanete rockovou hviezdou, športovou hviezdou alebo generálnym riaditeľom spoločnosti Google, je veľmi nízka (a verte mi, MBA nezvýši vašu pravdepodobnosť, že sa stane CEO spoločnosti Google .)

Najbohatší ľudia na svete sú podnikatelia a nemajú MBA. Mnohí z nich nemajú vôbec žiadny diplom ani neopustia vysokú školu, keď si uvedomili, že ich iba učia, aby boli zamestnancami a aby ich počúvali. Možem to potvrdiť vlastnou skúsenosťou, ked som sa pred 7 rokmi dostal do finančcnej skupiny s obratom cez 100 mil Eur, ktorej majiteľom bol človek, ktorý síce nemal vysokoškolský titul, no svojími schopnosťami a biznis stratégiou by mohol prednášať na Vysokej škole. Povedal len že študuje každý den, ale preto nepotrebuje chodiť na vysokú školu .)

Dnes títo ľudia zamestnávajú tých, ktorí majú diplomy. Zoberme si prípady Mark Zuckerberg s Facebookom, Bill Gates s Microsoftom, Steve Jobs s Apple, Amancio Ortega so Zara-Inditexom, Richardom Bransonom s Virginom alebo Ingvar Kamprad s Ikeou.

A existuje veľa anonymných bohatých mužov a žien, ktorí nikdy nechodili na vysokú školu, aby sa naučili, ako sa stať firemnými otrokmi.

Môj názor je teda, netreba sa tak úpenlivo sústrediť na vysokoškolský titul, ale na vzdelanie ako také, ja osobne pozerám na dosiahnuté vzdelanie na životopise človeka, ktorý sa hlási do našej online banky FONDY, len na 10 %, dôležité sú hlavne reálne a funkčné vedomosti a schopnosti. Nechcem teda nejako podceňovať vysokoškolské tituly, ale chcem len zdôrazňiť fakt, že naháňať sa za titulmi je v dnešnej dobe somarina, ide len o to čo máte v hlave, nie čo máte zapísané na akademickom papieri .)

 

S pozdravom

Erik Narjas MBA .)

 

Do you have an e-shop, or an online business ? Do you want to double your turn over and profit ?

23.11.2017

Do you have an e-shop, or an online business ? Do you want to double your turn over and profit ? We have perfect solution for you! Global payment institution Fondy.eu will provide you the payment system, by which you will double your turn over in 1 month. You will get the best intuitive, and fast system for receiving money from your customers, and it works for any kind of e-shops or online [...]

Podnikáte v online biznise ? Chcete zvýšiť svoj obrat a zarábať viac?

23.11.2017

Podnikáte v online biznise ? Chcete zvýšiť svoj obrat a zarábať viac? Mám pre Vás riešenie ! Internetová banka fondy.eu vám nastaví platobný systém tak, aby ste zdvojnásobili svoj príjem do 1 mesiaca. Vdaka platobnej bráne od Fondy, získate intuitívne a rýchle príjmanie platieb od vašich zákazníkov, pre akýkolvek tip e-shopu, či e-biznisu. Fondy vstupuje na slovenský [...]

5 KLUCOV, PRECO NASI KLIENTI ZARABAJU V E- BIZNISE VELKE PRACHY ? !

21.11.2017

Zdravim priatelov e-biznisu, Kedze uz niekolko rokov vediem online – internetovu banku, Fondy.eu , poskytujeme platobny system viac ako 500 eshopom v EU, Rusku a Ukraine a tecie cez nas niekolko stoviek milionov Eur, rozhodol som sa s vami podelit o informacie, skusenosti, ktore som ziskal na zaklade stretavania sa so zakladatelmi a lidrami malych, ci velkych eshopov-ebiznisov, pozorovania [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 7462x
Priemerná čítanosť článkov: 1866x

Autor blogu

Kategórie

Archív